دکترهادی حقشناس در دیدار با قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کشور، احداث هتل های پنج ستاره و ایجاد و تقویت زیرساخت های گردشگری را در این استان ضرورتی جدی در راستای توسعه گردشگری خواند و افزود: بسیاری از گردشگرانی که به این استان سفر می کنند به شب گذرانی در شالیزارها و اقامت در روستاها علاقمندند، از این رو میتوان با بهره گیری از سازههای سبک و آماده مناسب اسکان گردشگری در سطح سه هزار روستای گیلان محیط امنی برای گردشگران فراهم کرد.
وی اضافه کرد: در این راستا می توان از بخشداران و دهیاران خواست فضایی برای پنج تا ۱۰ سازه سبک قابل حمل را در روستا جانمایی کنند و سرمایه گذار این کاروان ها را تهیه و در اختیار کشاورزان قرار می دهد و ما موضوعاتی چون تامین آب شرب مناسب، برق، گاز و حمل زباله را نیز حل خواهیم کرد تا بتوانیم محیطی امن و بهداشتی برای مسافران و گردشگران علاقمند به روستا و زیبایی های آن فراهم کنیم.
دکترحق شناس افزود : استانداری گیلان هم آماده است پس از انجام طرح مطالعاتی میراث فرهنگی در این زمینه، آن را در اراضی بدون استفاده گیلان راه اندازی و اجرا کند.
وی تصریح کرد: اگر میراث فرهنگی در سطحی وسیع به طور مثال ۱۰ هزار سهمیه بدین منظور به گیلان اختصاص دهد میتوانیم با جذب سرمایه گذار و پرداخت تسهیلات این سازه های سبک آماده را در اختیار دهیاران و بخشداران قرار دهیم.
وی اظهار کرد: با اجرای این طرح در گیلان میتوان آسیب های اجتماعی استان را به حداقل رساند، اشتغال ایجاد کرد و از مهاجرت روستائیان به شهر و تغییر کاربری اراضی جلوگیری کرد و زباله و پسماند گردشگران را جمع آوری و ساماندهی را به صورت متمرکز انجام داد و ارزاق مسافران را نیز آسانتر تهیه کرد.
دکترحق شناس با بیان اینکه می توان با کمترین هزینه در بخش گردشگری، اشتغال ایجاد و در عین حال طبیعت را نیز حفظ کرد؛ گفت: گردشگری در این خطه فقط در طبیعت گردی خلاصه نمی شود بلکه مرقد مطهر سید جلالالدین اشرف فرزند امام موسی کاظم(ع) در آستانه اشرفیه و حضرت «فاطمه اخری» دختر امام موسی کاظم (ع) و خواهر امام رضا(ع) نیز در رشت به لحاظ گردشگری تاریخی و مذهبی جایگاهی ویژه دارد و گیلان از استانهای مقصد گردشگری بشمار می رود.
وی اضافه کرد: با راه اندازی خط هوایی گردشگری نیز به دنبال جذب گردشگران خارجی هستیم که با ثبت جهانی ماسوله استقبال بیشتری را شاهد خواهیم بود
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی
کشور با بیان اینکه ما در ثبت آثار ناملموس جز ۵ کشور دنیا هستیم، گفت: در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان گیلان، بیش از ۵ هزار اثر شناسایی شده است، از ثبت ملی ۱۲۷۰ اثر در این استان خبر داد.
دارابی تعداد آثار شناسایی شده در کشور را یک میلیون مورد عنوان نمود که ۴۰ هزار مورد آن ثبت ملی شده است.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی وزارت در ادامه با اشاره به اینکه هدف از ثبت جهانی شهرک تاریخی ماسوله توسعه گردشگری استان گیلان است از پیگیری های جدی میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی نسبت به پرونده ثبت جهانی شهرک تاریخی ماسوله خبر داد و خواستار تشکیل ستاد ویژهای بایت تسریع در روند اجرای پروند ثبت جهانی شهرک تاریخی ماسوله در گیلان شد.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشور در ادامه با بیان اینکه شناسایی ساختمانهای میراثی در ماسوله و دیگر نقاط استان گیلان نیز در حال انجام است به اهمیت بنای تاریخی آرامگاه میرزا کوچکخان جنگلی در سلیمان داراب شهر رشت اشاره کرد و بر ضرورت تشکیل «بنیاد میرزا کوچک خان» با حضور افراد حقوقی و ادارات و حضور ادرات فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی با نظارت استانداری تاکید کرد.
دارابی با بیان اینکه طبق قانون مالکان بناهای تاریخی باید نسبت به مرمت این بناها اهتمام داشته باشند، گفت: در استان گیلان ۳۰۰ بنای تاریخی وجود دارد که مالکان نسبت به مرمت آنها اهتمام ندارند
وی مرمت و بازسازی بناهای تاریخی را در گیلان سبب رونق گردشگری دانست.
دارابی در ادامه با تاکید بر ضرورت بهبود زیر ساخت های گردشگری به وجود بوتیک هتل ها اشاره کرد که سبب رونق و توسعه گردشگری این استان کمک کند.
وی گفت: پیگیری مجوزهای لازم برای ساختمانها و تسریع در روند کارها گرفته شده است.
«علی دارابی» معاون وزیر میراثفرهنگی با بیان اینکه گیلان سرزمین قهرمانان و مفاخر علمی، ادبی و فرهنگی است، اظهار کرد: گیلان دارای پیشینه قوی و غنی در حوزههای مختلف به ویژه تاریخی است.
او با بیان اینکه گیلان بیش از ۵ هزار اثر تاریخی دارد، افزود: از این تعداد بیش از ۱۲۰۰ اثر تاریخی گیلان ثبت ملی شده است.
معاون وزیر میراث فرهنگی از ثبت جهانی ۵۴ کاروانسرا در کشور خبر داد و بیان کرد: کاروانسرای تی تی گیلان از جمله کاروانسراهای کشور است که ثبت جهانی شده است.
دارابی با بیان اینکه ثبت جهانی ماسوله یک افتخار ملی است، گفت: موانع و چالشهای ثبت جهانی ماسوله یکی پس از دیگری برطرف میشود.
او با بیان اینکه ثبت جهانی ماسوله به یک مطالبه عمومی در کشور تبدیل شده است، افزود: اثری که ثبت جهانی میشود متعلق به جامعه بشریت بوده و دارای ارزش جهانی است.
«ولی جهانی» مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان نیز با اشاره به ایرادات پرونده ثبت جهانی ماسوله اظهار کرد: رفع اشکالات پرونده ثبت جهانی ماسوله در دستور کار قرار دارد و این مهم از اولویتهای میراث فرهنگی است.
او با اشاره به پیشینه صنعت فلزگری و ذوب آهن در ماسوله افزود: با توجه به گمانه زنیها و کاوشهای صورت گرفته، فعالیت صنعت ذوب آهن و فلزگری در ماسوله کشف شد.
مدیرکل میراثفرهنگی گیلان با بیان اینکه کشف صنعت ذوب آهن و فلزگری مسیر جهانی ماسوله را سرعت بخشید، گفت: آثار مکشوفه در ماسوله و اطراف این شهر تاریخی نیازمند بررسیهای دقیقتر و عمیقتر است.
در پایان از پوستر مرمت ۱۰ اثر تاریخی فاخر استان گیلان و پوستر رویداد استارتاپی گردشگری با رویکرد فناوری های نوین رونمایی شد.