مدیرکل کتابخانه های‌عمومی گیلان:

تکمیل پروژه ۲۰ ساله کتابخانه مرکزی رشت نیازمند ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار است

پژواک شمال: مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان با بیان اینکه کتابخانه مرکزی رشت درصورت اهتمام جدی از سوی مسئولان استان تا یک ماه آینده قابل بهره‌برداری است، گفت: اعتبار پیش بینی شده برای تکمیل و بهره‌برداری از این کتابخانه ۶۰۰ میلیارد ریال است.

یاسر تقوی در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی بیان کرد: ۳۰۰ میلیارد ریال از این اعتبار در قانون بودجه ۱۴۰۳مصوب شده و ۳۰۰ میلیارد ریال نیز در خردادماه امسال سازمان مدیریت و برنامه ریزی متعهد به تخصیص آن درنخستین مرحجله اعتبار تخصیصی به استان شده بود.

وی با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته برای انجام و تکمیل این پروژه نیمه تمام ۲۰ ساله گفت: نهاد کتابخانه ها برای راه اندازی این مجموعه ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه کرد که بخش عمده‌ای از فضاهای این کتابخانه طراحی و ساخته شد اما بزرگترین مشکل آن انشعاب برق است که نیازمند همراهی شرکت توزیع برق می باشد.

وی عنوان کرد: در این میان انشعاب آب کتابخانه نیز پس از ۲۰ سال بالاخره انجام و فیبر نوری آن نیز متصل شده است.

وی ادامه داد: پست برق کتابخانه تکمیل شده و اکنون باید تجهیزات داخل این پست خریداری و چیلرهای مربوط به سرمایش کتابخانه نصب، متصل و راه اندازی شود و با رفع اشکالات جزئی سالن‌های اجتماعات و جلسات ، محوطه‌سازی؛ بخش های مربوطه آماده بهره‌برداری خواهد بود.

تقوی با بیان اینکه کلیه تجهیزات خریداری شده برای این کتابخانه در جای خود جانمایی شده و هیچ تجهیزاتی در محیط کتابخانه بدون استفاده نمانده است، افزود: بیش از ۹۰ درصد محیط‌هایی که باید طراحی و آماده‌سازی می‌شد، اکنون آماده است.

وی تصریح کرد: بخش اصلی، مخزن کتابخانه تکمیل و تجهیزات مورد نیاز خریداری شده و فضا کاملا آماده است؛ ورود اطلاعات بیش از ۶۰ هزار عنوان کتاب هم تاکنون انجام شده که در صورت راه اندازی، کتابخانه قادر به عضوگیری خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه‌های گیلان اظهار کرد: بخش مرجع کتابخانه نیز با همت یک خیر گیلانی با ۳۰ هزار جلد کتاب به طور کامل تجهیز شده است؛ برخی از کتابهای این مجموعه قابل قیمت‌گذاری نبوده و ارزش سایر کتاب‌ها نیز بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است چنانکه این مجموعه کم نظیر قابلیت استفاده در سطوح ملی و بین المللی را دارد.

وی یکی از مشکلات جدی حوزه کتاب و کتابخوانی را نبود خیران کتابخانه ساز اعلام کرد و گفت: در بخش بهداشت و درمان و نیز آموزش و پرورش خیران خوبی فعالیت می‌کنند اما در این حوزه خیری نداریم از اینرو باید با کمک رسانه‌ها توجه خیران کتابخانه ساز را به این حوزه جلب کرد.

تقوی اضافه کرد: امروز کتابخانه‌ها آموزش غیر رسمی دانش آموزان را برعهده دارند و تاثیر آنها شاید بیش از مدارس باشد، محیط‌های آموزشی و برنامه‌های فرهنگی متعددی که در کتابخانه‌ها پیش‌بینی می شود، امروز به مثابه یک پایگاه فرهنگی عمل می کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های استان گیلان گفت: در کتابخانه مرکزی رشت ۴۷ فضای مختلف اعم از بخش کودکان، نوجوانان، نابینایان و ناشنوایان پیش‌بینی شده است که قابلیت آن را دارد که به فرهنگسرای کتاب تبدیل شود. طراحی کتابخانه مرکزی رشت مربوط به ۲۰ سال گذشته است اگر امروز کتابخانه‌ای با جمعیت شهری اکنون طراحی می‌شد به کتابخانه‌ای با متراژ ۵۰ هزار متر مربع نیاز بود درحالی که کتابخانه مرکزی رشت هشت هزار و ۲۰۰ متر مربع مساحت دارد و هشت هزار متر نیز فضای جانبی آن است.

تقوی تصریح کرد: با بهره برداری از کتابخانه مرکزی رشت ۳۰ درصد به سرانه فضای کتابخانه‌ای و ۲۵ درصد به منابع کتابخانه‌ای استان افزوده می‌شود و در فاصله زمانی کمتر از یکسال بیش از ۳۰ هزار نفر عضو کتابخوانه ها خواهند شد که در میزان جذب مخاطب تاثیر جدی خواهد داشت.

وی بیان کرد: درصورت برخورداری از فضای مناسب امکان تزریق منابع و برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های فرهنگی را خواهیم داشت درحالیکه اکنون کتابخانه‌های گیلان کمترین میزان دریافتی را از محل پرداخت نیم درصد از محل پرداخت عوارض شهرداری‌ها دارند و میانگین پرداختی در شهرهای بزرگ استان کمتر از چهار درصد است.

تقوی اظهار کرد: به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی ۲۳ و ۲۴ آبان ماه در کتابخانه‌های گیلان رایگان خواهد بود که درصوت امکان تا پایان این هفته تمدید خواهد شد.

وی دیدار با نویسندگان و خانواده شهداء، اجرای پویش کتابخوان و کتاب دستت چیه؟، بازدید از کتابخانه‌ها و پیش بینی کارگارههای آموزشی مختلف را از دیگر برنامه‌های این هفته اعلام کرد و افزود: سال گذشته در استان گیلان پنج هزار و ۵۰۰ و در نیمه نخست امسال ۲ هزار و ۴۰ برنامه فرهنگی در کتابخانه های استان برگزار شده است؛ همچنین طی سال گذشته ۷۰۰ هزار نسخه کتاب به امانت داده شد.

استان گیلان ۸۶ کتابخانه عمومی، ۱۵ کتابخانه مشارکتی و یک کتابخانه مستقل دارد و ۶ شهر لولمان، بره سر، چوکام، ماکلوان، پیربازار و ضیابر فاقد کتابخانه عمومی هستند.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://www.pezhvakeshomal.ir/?p=15021

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها