مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان:

پاکسازی سنبل آبی در بیش از ۲ هکتار از غرب تالاب انزلی

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: بالغ بر ۲ هکتار از روگاههای غرب تالاب بین‌المللی انزلی در منطقه آبکنار بوسیله دستگاه دروگر از گیاه مهاجم سنبل آبی پاکسازی شد.

به گزارش روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان ، حمزه عشوری ، از استمرار پاکسازی سنبل آبی در تالاب انزلی خبر داد و اظهار داشت: در یک اقدام مشترک با حضور جمعی از محیط‌بانان، ذی‌نفعان تالاب، جوامع محلی و اسکله‌داران محدوده غرب تالاب بندرانزلی دو روگای اصلی که محل تردد قایق رانان بود به عرض ۲۰متر و طول ۵۰۰ متر در موقعیت آبکنار بوسیله دستگاه دروگر از سنبل آبی پاکسازی شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان با ابراز اینکه “این استان با داشتن ۳۱ هزار هکتار عرصه‌های آبی از مناطق حساس و مهم کشور به‌لحاظ وجود اکوسیستم‌های آبی تلقی می‌شود.” گفت: در چند سال اخیر با رشد بی‌سابقه گونه مهاجم سنبل آبی حیات تالاب‌های این استان با خطر جدی روبه‌رو شده است.

عشوری افزود: تالاب بین‌المللی انزلی با مساحتی حدود ۲۰ هزار هکتار که از شمال به انزلی، از جنوب به صومعه‌سرا، از شرق به خمام، از جنوب شرقی به رشت و از غرب به کپورچال و آبکنار انزلی محدود است نیازمند توجه بیشتر در زمینه مبارزه با گیاه مهاجم سنبل آبی است.
سنبل آبی یکی از ۱۰ گونه گیاهان مهاجم دنیاست؛ این گیاه وقتی وارد اکوسیستم آبی می‌شود ظرف مدت ۲ هفته می‌تواند جمعیت خود را به‌میزان دو برابر افزایش دهد و یک بوته با ۲۰ گل می‌تواند سه‌هزار دانه تولید کند و هر دانه آن بین پنج تا ۲۷ سال می‌تواند زنده بماند.

گیاه مهاجم سنبل آبی به‌عنوان گونه زینتی وارد اکوسیستم آبی کشور شده است و به‌دلیل تکثیر و رشد بالای این گیاه، به‌شدت سطح آب را می‌پوشاند و مانع ورود نور و اکسیژن به داخل آب می‌شود و به‌دلیل تولید لجن آلی باعث خشک شدن پهنه‌های آبی می‌شود.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://www.pezhvakeshomal.ir/?p=13123

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها