رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان عنوان کرد:

۲۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی گیلان به سیستم‌های آبیاری نوین مجهز شدند

پژواک شمال:رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: تاکنون ۲۶ هزار و ۴۲۴ هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستم آبیاری نوین اعم کم‌فشار، قطره‌ای و بارانی مجهز شده‌اند.

صالح محمدی  اظهار کرد: از این وسعت ۱۱ هزار و ۹۶۸ هکتار به سیستم‌های آبیاری کم‌فشار، ۱۱ هزار و ۱۴۰ هکتار به سیستم آبیاری قطره‌ای و سه هزار و ۳۱۶ هکتار به آبیاری بارانی مجهز شده‌اند.

وی با بیان اینکه سیستم آبیاری کم‌فشار (انتقال آب از منبع آبی به مزارع) در باغ‌های فندق، زیتون و شالیزارهای استان اجرا شده و می شود، افزود: سیستم آبیاری قطره‌ای به صورت پخش آب در باغستان‌های زیتون، فندق، گردو، کیوی و مرکبات و سیستم آبیاری بارانی در باغات چای، یونجه و ذرت اجرا می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان عنوان کرد: برای مقابله با خشکسالی و صرفه‌جویی در مصرف آب، اجرای روش‌های نوین آبیاری اعم از قطره‌ای، بارانی و کم‌فشار راهکار مناسب و ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه مدیریت آبیاری در مزارع و باغ‌ها به روش اصولی و مطمئن با اجرای سیستم آبیاری نوین امکان‌پذیر است، اضافه کرد: سطح پیش بینی شده برای اجرای سیستم آبیاری نوین در گیلان در برنامه پنج ساله هفتم ۱۴ هزار هکتار است.

محمدی در ادامه با اشاره به تسهیلات اجرای طرح آبیاری نوین اظهار کرد: سقف اعتبار مصوب سهم دولت برای تجهیز هر هکتار از اراضی معادل ۸۵ درصد است که به منظور اجرای سیستم آبیاری بارانی در هر هکتار این سقف ۵۰۰ میلیون ریال، قطره‌ای ۷۳۰ و کم فشار ۲۵۰ میلیون ریال بوده و ۱۵ درصد هم ظهم مشارکت مردمی و بر عهده متقاضیان است.

وی با اشاره به اختصاص تسهیلات آبیاری تحت فشار برای باغ‌های قدیمی و گروهی گفت: در زمان حاضر با توجه به وضعیت کنونی کمبود منابع آب، اولویت اختصاص تسهیلات با باغ‌های قدیمی است و امکان اجرای سیستم‌های نوین آبیاری برای توسعه باغ‌ها فعلا امکان پذیر نیست.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: کشاورزان برای بهره‌مندی از تسهیلات اجرای سامانه‌های آبیاری نوین می‌توانند به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌های استان مراجعه کنند.

وی اضافه کرد: دریافت مجوز برداشت آب از طریق شرکت سهامی آب منطقه‌ای استان از جمله مدارک مورد نیاز برای اجرای طرح آبیاری نوین است از اینرو در راستای مدیریت بهینه آب انتظار است این شرکت در زمینه صدور مجوزها با بهره‌برداران همکاری کند.

گیلان دارای ۴۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند. گیلان همچنین یکی از تولید کنندگان مهم طیور در کشور است.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://www.pezhvakeshomal.ir/?p=15389

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها