رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:

کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی در گیلان برگزار شد

پژواک شمال: هشتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی شامل سنجش، پایش و مدیریت خاک در راستای پویش ملی ایرانیان برای امنیت و اقتدار غذایی امروز دوشنبه در گیلان برگزار شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: هشتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی با همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، جهاد کشاورزی، معاونت‌های آب و خاک و امور زراعت و صندوق بیمه محصولات کشاورزی در حال برگزاری است.

صالح محمدی اظهار کرد: جریان‌سازی اجتماعی برای نهادینه کردن فرهنگ الگوی کشت ملی محصولات زراعی، سنجش، پایش و مدیریت حفاظت و بهره‌برداری پایدار از منابع خاک، ترویج و قانع کردن تولیدکنندگان برای مشارکت در فرآیند ترویج بیمه محصولات کشاورزی از اهداف برگزاری این کاروان است.

وی بیان کرد: این کاروان در قالب کارگاه آموزشی یک روزه با حضور نمایندگان مدیریت ترویج و معاونت بهبود تولیدات گیاهی، رئیسان ادارات تابعه تشکل‌های بخش کشاورزی، مددکاران و کشاورزان پیشرو برگزار شده‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: سنجش، پایش و مدیریت خاک و ارائه راهکارها برای حفاظت از خاک کشاورزی، ترویج و نهادینه کردن فرهنگ الگوی کشت ملی، ترویج بیمه محصولات زراعی و تشریح جایگاه تشکل‌های حوزه کشاورزی از برنامه‌های این کاروان ترویجی است.

وی اظهار کرد: اطلاع رسانی درباره برنامه الگوی کشت ملی، کشت قراردادی محصولات زراعی، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، افزایش بهره‌وری مصرف آب و پاسخ به سؤالات کشاورزان را از دیگر برنامه‌های این کاروان است.

گیلان دارای ۴۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند. گیلان همچنین یکی از تولید کنندگان مهم طیور در کشور است.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌ های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://www.pezhvakeshomal.ir/?p=15396

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها