استاندار گیلان در شورای اداری سازمان منطقه آزاد انزلی:

منطقه آزاد انزلی قطعه طلایی برای ایران است

پژواک شمال: پیشنهاد تأسیس دانشکده دریایی و ایجاد همکاری میان مارینای بنادر کاسپین و انزلی گامی جهت توسعه دریا محور

دکترهادی حق‌شناس استاندار گیلان در جلسه شورای اداری این سازمان با قدردانی از تلاش‌های مدیران سابق منطقه؛ تصریح کرد که منطقه آزاد انزلی قطعه طلایی برای ایران است و با ارائه تحلیلی از دلایلی ایجابی ایجاد مناطق آزاد، اظهار داشت: مناطق آزاد به دلیل کاهش بوروکراسی اداری، جهت فعالیت در بستر قوانین تجارت جهانی و جهانی‌شدن اقتصاد از سوی کشورهای مختلف و جمهوری اسلامی ایران در دستور کار قرار گرفته است.
وی لازمه منطقه آزاد را عمل به مزایا و معافیت‌های قانونی آن و تفویض اختیار از سوی نهادهای دیگر اعلام کرد و با انتقاد از عدم تحقق این مهم؛ تأکید نمود: منطقه آزاد انزلی از منظر کیفیت نیروی انسانی، هزینه‌های زندگی، تردد، اقلیم و شرایط آب‌وهوایی، و مواهب طبیعی؛ نسبت به سایر مناطق بی‌نظیر و ممتاز است.

استاندار گیلان با اشاره به این واقعیت که گیلان تنها استان بدون تنش آبی در کشور است پیشنهاد بهره‌گیری از فرصت نزول باران رحمت الهی به‌عنوان یک امکان جهت سودآوری سرمایه‌گذاری برای تأمین آب شرب داخل کشور از سوی منطقه آزاد انزلی شد و گفت: ظرف چهل سال گذشته ۱۲ میلیارد مترمکعب بارش باران در گیلان داشته‌ایم که از این میزان ۳ میلیارد مصرف شده و مابقی هدررفته و این در حالی است که برای استحصال آب از خلیج‌فارس و دریای عمان برای استان‌های جنوبی هزینه قابل‌توجهی صورت‌گرفته و می‌گیرد.

دکترحق‌شناس با انتقاد از عدم ارتباط با کشورهای حاشیه دریای کاسپین، اوراسیا در قالب تعریف منافع مشترک برای همکاری اقتصادی در کریدورها و نهادهای بین‌المللی؛ به تجزیه‌وتحلیل بنادر این دریا پرداخته و مزیت بندر کاسپین را تأثیر کمتر آن در مواجه با پسرفت آب دریای کاسپین عنوان کرد.

وی با انتقاد از بخشی نگاه‌کردن میان نهادهای مختلف نسبت به منطقه آزاد انزلی، بر عزم خود برای پیگیری مسائل و مشکلات منطقه تصریح کرد و دغدغه خود و مدیران استان را رفع این مباحث اعلام نمود. استاندار گیلان ایجاد شهرک صنعتی سوم این منطقه را به‌عنوان یک شهرک هوشمند با استقرار صنایع پیشرفته بسیار امیدبخش خواند و با اشاره به سیاست‌های کلی دریا محور ابلاغی مقام معظم رهبری، دیگر مزیت استان و منطقه آزاد انزلی را دریا پایه بودن آن ارزیابی کرد و خواستار تأسیس دانشکده دریایی در این منطقه و راه‌اندازی خط کشتیرانی مسافری میان مارینای بندر کاسپین و انزلی شد.
رشد چهار برابری سرمایه‌گذاری در سال جاری

محمدسجاد سیاهکارزاده، رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل سازمان، در جلسه شورای اداری با حضور استاندار گیلان گزارشی از عملکرد فاز ۲۲۵۰ هکتاری نخست منطقه ظرف هشت‌ماهه سال جاری ارائه داد و با بیان اینکه در این مدت سرمایه‌گذاری محقق شده از ۱۴.۵ هزار میلیارد تومان عبور کرده و در مقایسه با ۲۸۰۰ میلیارد تومان مدت مشابه سال گذشته، رشد چهار برابری داشت، اظهار داشت: در شاخص سرمایه‌گذار خارجی نیز شاهد ۲۶ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در هشت ماه گذشته بودیم که این رقم در سال پیش، ۸ میلیون دلار بود.
وی عملکرد سازمان متبوع خود در صادرات ناشی از تولید در منطقه را در این بازه زمانی، ۲۲ میلیون دلار، در زمینه صدور به سرزمین اصلی ۲۸۰ میلیون دلار و صادرات مجدد و صادرات از طریق منطقه نیز به ترتیب ۲۱۶ و ۱۳۳ میلیون دلار بیان کرد و گفت: ارزش ترانزیت صورت‌گرفته نیز ۲۷۸ میلیون دلار بوده است.
محمدسجاد سیاهکارزاده با اشاره به کاهش ۷ و ۲ درصدی حجم و تعداد کشتی‌های ورودی به مجتمع بندری کاسپین به دلایلی چون برداشته‌شدن بسته‌های حمایتی کشورهای چین و قزاقستان و افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل طرف ایرانی؛ در خصوص تعداد گردشگران ورودی به این منطقه از ورود ۱۰ میلیون گردشگر در هشت‌ماهه سال ۱۴۰۳ به فاز تجارت و گردشگری منطقه آزاد انزلی خبر داد و گفت این رقم در کل سال گذشته ۱۲ میلیون نفر بوده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اشاره به افزایش محدوده منطقه و لزوم بهره‌گیری از خدمات دولت الکترونیک نموده و اضافه کرد: میزان اشتغال مستقیم در محدوده اولیه منطقه آزاد انزلی از ابتدا تاکنون ۲۴ هزار نفر می‌باشد و امسال برای ۴۲۱ نفر در این منطقه شغل ایجاد شد که تا پایان سال این رقم افزایش می‌یابد و درعین‌حال باتوجه‌به محدودیت‌های ناشی از کمبود زمین برای ارائه به سرمایه‌گذاران تولیدی، طی این مدت ۱۲ واحد تولیدی – صنعتی با همکاری این سازمان بار دیگر وارد مدار تولید شد و ۱۱ واحد صنعتی نیز با رویکرد دانش‌بنیان فعالیت خود را شروع کرده‌اند.
سیاهکارزاده افزود: منطقه آزاد انزلی در سال گذشته موفق به کسب سه رتبه نخست و در سال جاری در همه شش شاخص عملکردی، میان مناطق آزاد، حائز مقام اول عملکردی از سوی دبیرخانه شورای‌عالی گردید.
وی در پایان از برنامه‌های سازمان متبوع خود در زمینه بهره‌گیری حداکثری از وصل‌شدن مجتمع بندری کاسپین به شبکه ریلی از طریق افزایش صادرات و ترانزیت کالا خبر داد و گفت بعد از افتتاح خط‌آهن رشت کاسپین ۲۸ هزار تن سیمان و ۲۶ هزار تن اوره از این مسیر ترانزیت شده است.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://www.pezhvakeshomal.ir/?p=15489

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها