معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان نیز در این آیین گفت: رسانههای استان سال گذشته در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری برای مشارکت حداکثری مردم به خوبی نقش آفرینی کردند.
محمد جلائی با اشاره به نقش مهم و اثرگذار رسانهها در حوزههای مختلف از جمله موضوع روشنگری در حوزه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه افزود: آنچه امروز در جهان اتفاق افتاده به ما ثابت میکند که رسانههای به تعبیر قرآن کریم در ۲ مسیر حکمت و موعظه حسنه (عقل و عواطف) فعالیت دارند.
وی با اشاره به اتفاقات اخیر در دانشگاههای ایالات متحده و خیابانهای انگلیس با طرح این سئوال که چرا کشورهای حامی رسانه با تمام ابزارها نتوانستند افکار عمومی خود را در حمایت از اسرائیل قانع کنند افزود: خرداندیشی در کنار حکمت مهم است و رسانهها در این جنگ با موعظه حسنه عواطف انسانی را شکل دادند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان در ادامه با تاکید بر ضرورت توجه به رسانهها عنوان کرد: توجه به رسانهها موجب می شود که دیکتاتورها حاکم نشوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز در این آیین به قرارگاه شهید آوینی و اختصاص بودجه ویژه آن اشاره کرد و گفت: ۴۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به گیلان اختصاص داده شد که برای تقویت برنامههای فرهنگی هزینه میشود.
امیرحسین طاهری اظهار کرد: از این مبلغ ۱۰ میلیارد ریال به کانونهای فرهنگی، هنری مساجد به منظور اجرای طرح هزار مشعل، ۱۰ میلیارد ریال به جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی برای طرح ریشههای رشت، ۶ میلیارد ریال به اتحادیه قرآنی، چهار میلیارد ریال برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و موضوعات مربوط به خانواده، سه میلیارد ریال برای حوزه تئاتر، ۲ میلیاد ریال در حوزه هنرهای تجسمی و ۲ میلیارد ریال در بخش موسیقی اختصاص داده شد.
معاون امور فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در این آیین گفت: ۴۲۶ اثر در جشنواره رسانهای گیلان داوری شد که صاحبان ۲۳ اثر معرفی و تجلیل شدند.
قاسم مصفا با بیان اینکه برای برگزاری جشنواره در مسیر انتخاب آثار رسانههای مکتوب و مجازی گیلان رصد شد، اظهار کرد: آثار در بخشهای خبری، تیتر، مقاله، مصاحبه، یادداشت، عکس، موشکن گرافی و اینفوگرافی بررسی شد و در نهایت ۲۳ اثر حائز رتبه شدند.
وی به بخش ویژه جشنواره رسانهای در مسیر انتخاب با عنوان غزه و نیز جوانی جمعیت و خانواده اشاره کرد و افزود: در این بخش نیز آثار برتر پس از داوری معرفی شد.
مصفا با تاکید بر اینکه فرصت رقابت حرفهای و تاثیرگذار اصحاب رسانه تداوم مییابد، عنوان کرد: رسانههایی که در حوزه سبک زندگی و حفظ پاسداشت زبان فارسی تولید محتوی داشته باشند از کمک مالی برخوردار میشوند.
وی با اشاره به نقش مهم رسانهها و اثربخشی آنها در حوزههای مختلف عنوان کرد: برگزاری دورههای آموزشی برای اصحاب رسانه از برنامههای این اداره کل است که سال گذشته دوره آموزشی ۲ روزه در پنج جلسه با حضور استادان برجسته کشور در رشته علوم ارتباطات برگزار شد.
مدیرعامل خانه مطبوعات گیلان نیز درباره نخستین جشنواره فصلی رسانههای گیلان گفت: این جشنواره با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات مدیره خانه مطبوعات استان برگزار شد.
میلاد ابراهیمی اظهار کرد: جشنواره یاد شده در محورهای «فرزندآوری، جوانی جمعیت و بحران سالمندی»، «مدیریت شهری و مشارکت شهروندان»، «رشت، شهر خلاق خوراک»، «اقتصاد کشاورزی و صنایع تبدیلی»، «نشاط آفرینی اجتماعی و امیدآفرینی»، «نقش منطقه آزاد انزلی در توسعه مبادلات تجاری»، «پیشگیری از آسیب های اجتماعی»، «آسیب شناسی چالش های صنعت و معدن» و «کودک و نوجوان» برگزار شد.
وی بیا بیان اینکه جشنواره یاد شده در بخشهای عکس، گزارش، یادداشت و مقاله برگزار شد، افزود: ۴۳۴ اثر به جشنواره فصلی رسانههای گیلان ارسال شد که پس از داوری ۹ اثر برتر و یک رسانه برگزیده معرفی شد.
اولین جشنواره « فصلی رسانههای گیلان » که با هدف نقش آفرینی جامعه خبری در توسعه استان و معرفی فرصتها و ظرفیتهای رسانهای گیلان ویژه آثار رسانهای منتشر شده در بازه زمانی ۱۰ شهریور ماه تا ۱۰ دی ماه سال ۱۴۰۲ ، در بخشهای یادداشت و مقاله ، گزارش و عکس برگزار شد ، ۴۳۴ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود که از ۹ اثر برگزیده و همچنین خبرگزاری ایسنا به عنوان رسانه برتر که بیشترین ارسال اثر را به جشنواره داشت ، تجلیل شد .
همچنین جشنواره « در مسیر انتخاب » که در راستای فعالیتهای رسانهای رسانههای استان در انتخابات سال ۱۴۰۲ با هدف معرفی نقش و کارکرد مهم رسانههای مکتوب و مجازی در انتخاب آگاهانه و ایجاد فضای پر شور و شعور انتخاباتی ، افزایش سطح آگاهی عمومی و ترغیب به مشارکت حداکثری ، روشنگری و حفظ انسجام و پشتوانه اجتماعی با رویکرد امید در رشتههای خبر و گزارش خبری ، مصاحبه ، عکس ، تیتر ، یادداشت ، مقاله ، موشن گرافی ، اینفوگرافی برگزار شد و ۴۲۶ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که پس از داوری از ۲۳ اثر برگزیده تجلیل شد .
پونه نیکوی ، سردبیر خبرگزاری ایسنا در اولین جشنواره « فصلی رسانههای گیلان » به عنوان رسانه برتر معرفی و تجلیل شد .
سید جواد میرحسینی و امیرصالح غنجی در بخش عکس به ترتیب مقام اول و سوم جشنواره فصلی رسانههای گیلان را کسب نمودند .
مهری شیرمحمدی در بخش گزارش مکتوب با عنوان « بوستان کسمایی امروز و باغ چای دیروز » مقام دوم جشنواره فصلی رسانههای گیلان را کسب نمود .
محدثه مهدوی در جشنواره رسانهای « در مسیر انتخاب » با اثر « کدام طیفهای سیاسی بیشترین داوطلبین را در انتخابات دارند » در بخش خبر و گزارش خبری موفق به کسب مقام سوم شد