رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:

برداشت برنج در اراضی شالیزاری گیلان پایان یافت

پژواک شمال:برداشت خوشه‌های طلایی برنج با تلاش حدود ۳۰۰ هزار بهره‌بردار در سطح 237 هزار و 250 هکتار از اراضی شالیزاری گیلان به پایان رسید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت کشت برنج به عنوان مهمترین محصول زراعی گیلان امسال در ۲۳۷ هزار و ۲۵۰ هکتار از زمین‌های شالیزاری استان انجام شده‌است.
صالح محمدی اظهار کرد: ارقام محلی از جمله هاشمی و علی کاظمی در ۲۲۵ هزار و ۳۶ هکتار و ارقام پرمحصول شامل خزر، شیرودی، فجر، آنام و گیلانه در ۱۲ هزار و ۲۱۴ هکتار کشت شده‌است.

وی بیان کرد: امسال ۲۰۲ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان به روش مکانیزه کشت شد و در ۲۱۰ هزار هکتار از زمین‌های برنجکاری استان نیز به شیوه مکانیزه برداشت شده‌است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: استحصال افزون بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک با احتساب تولید راتون برآورد شده‌است.

بر اساس آخرین آمارها، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیتند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده‌ترین محصولات کشاورزی استان به شمار می‌رود.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است که رتبه نخست را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است، شهرستان‌های رشت و صومعه‌سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.

۲۳ هزار و ۴۵۰ نفر از شالیکاران گیلان در سال زراعی جاری اراضی زیر کشت خود شامل افزون بر ۱۹ هزار هکتار را بیمه کردند.
معاون خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی گیلان گفت: افزون بر ۴۳ هزار کشاورز در استان طی سال زراعی جاری (مهر پارسال) تاکنون محصولات کشاورزی خود را اعم از زراعی، دامی، باغی، شیلاتی و زنبورعسل بیمه کردند.
پیمان عبداللهی‌فراظهار کرد خرید بیمه‌نامه برای محصولات دامی، شیلاتی و زنبورعسل تا ۳۱ شهریورماه ادامه دارد و برای سایر محصولات به پایان رسیده‌ است.
وی با بیان اینکه شالیکاران بیشترین بیمه‌گذاری محصولات کشاورزی را به خود اختصاص دادند، اضافه کرد: ۲۳ هزار و ۴۵۰ نفر از شالیکاران گیلان در سال زراعی جاری افزون بر ۱۹ هزار هکتار از اراضی زیرکشت خود را بیمه کردند.

عبداللهی‌فر با اشاره به کاهش بیمه‌گذاری محصولات کشاورزی در گیلان در سال زراعی جاری نسبت به سال زراعی ماقبل بیان کرد: سال زراعی قبل در مجموع ۵۴ هزار کشاورز در استان بیمه‌نامه خریداری کردند که از این تعداد ۳۲ هزار و ۴۵۰ نفر با ۲۷ هزار هکتار اراضی برنجکار بودند.

وی اظهار کرد: افزایش حق بیمه، وضعیت اقتصادی کشاورزان و کشت برنج اولویت نخست آنان، پرداخت دیرهنگام غرامت و تعهدات کم بیمه‌ای از دلایل کاهش بیمه‌گذاران محصولات کشاورزی در گیلان در سال زراعی جاری نسبت به سال قبل آن است.

معاون خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی گیلان بیان کرد: امروز نیاز است تا دولت حق بیمه‌ محصولات کشاورزی را کاهش داده و تعهدات واقعی‌تر شود ضمن اینکه اعتبارات برای پرداخت غرامت بهنگام در اختیار صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار گیرد.

وی در ادامه با اشاره به بارندگی‌های شدید امسال بهنگام کشت و کار محصول و خسارت به شالیزارها اضافه کرد: در فروردین و اردیبهشت ماه باران و سرما به خزانه نشاء خسارت وارد کرد و به این ترتیب زارعت برنج به تعویق افتاد ضمن اینکه بارندگی‌های شدید در تابستان نیز به شالیزارها خسارت وارد کرد.

معاون خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی گیلان اظهار کرد: برآورد میدانی از خسارت‌های انجام شده و بررسی زیان وارده به شالیزارها در مرحله نهایی قرار دارد و با دریافت اعتبار غرامت‌ها انجام می‌شود.

بر اساس آخرین آمارها، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیتند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده‌ترین محصولات کشاورزی استان به شمار می‌رود.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج به خود اختصاص داده‌است، شهرستان‌های رشت و صومعه‌سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://www.pezhvakeshomal.ir/?p=13689

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها