استاندار گیلان در نشست ستاد تنظیم بازار با اشاره به مصوبه افزایش متوسط ۲۰ تا ۲۵ درصدی نرخ نان در استان گفت: مقدمات اجرای این مصوبه پس از هماهنگی با تهران انجام شود.
دکترهادی حقشناس با تاکید بر اینکه اعلام و اجرای نرخ جدید نان در گیلان همزمان با مصوبه سراسری اظهار کرد: عدم اقدام و نیز اطلاع رسانی مناسب زمینه تخلف و بستر فساد را فراهم می کند چنانکه به طور معمول در صورت عدم تصمیمگیری درست در هر موضوعی، کار نهادهای نظارتی مضاعف و سخت تر میشود.
وی در ادامه با اشاره به گزارش ارائه شده در این نشست در موضوع بازرسی و نظارت از بازارهای گیلان افزود: بازرسی از بازار باید هدفمند، نتیجه بخش و بازدارنده باشد.
استاندار گیلان با اشاره به هزینههای مربوط به انجام ماموریتها و اضافه کار نیروها در حوزه بازرسی و نظارت بر بازار عنوان کرد: با وجود اینها آیا مردم از وضعیت بازار و قیمتها راضی هستند؟
وی اظهار کرد: امروز نظارت موثر در بازار انجام نمیشود از اینرو تغییر رویکرد در بازرسیها و نظارت هم امری ضروری است و باید انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه هر یک از دستگاهها باید وظایف محوله را به درستی انجام دهند، اضافه کرد: اگر هر سازمان و دستگاه اجرایی تکالیف خود را به درستی انجام دهد نیاز به این همه نظارت و بازرسی نیست.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تولید مرغ در گیلان و تامین نیاز استان از محل تولیدات و انتقال بخشی هم به تهران اظهار کرد: قیمت مرغ در تهران با هزینه حمل تعیین میشود بنابراین قیمت این محصول در گیلان باید کمتر از تهران باشد؛ مسئولان جهاد کشاورزی استان باید به این موضوع پرداخته و تمهیدات لازم را داشته باشند.
نماینده عالی دولت در گیلان با تاکید بر لزوم برنامهریزی برای ذخیره میوه شب عید از دستگاههای مربوطه خواست تا برنامه ریزی و اقدامات لازم را انجام داده و در نشست بعدی ستاد تنظیم بازار گزارش دهند.
حقشناس در این نشست مصوب کرد، معاون عمرانی وی به همه دهیاریها اعلام شود در حریم واحدهای تولیدی ساخت و سازی نشود که مسئول آن دهیاران است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با تشریح وضعیت بازار مرغ در استان گفت: طبق بررسیها تامین مرغ توسط زنجیرههای تولید در حد مطلوب است و مشکلی وجود ندارد.
تیمور پورحیدری با بیان اینکه هماینک متوسط قیمت مرغ عرضه شده در بازار حدود ۸۸۰ هزار ریال است، اضافه کرد: پیش بینی میشود در ایام پایانی سال تولیدکنندگان و زنجیرههای تولید درخواست افزایش قیمت مرغ را داشته باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه بازار لبنیات در چند هفته اخیر افزایش قیمت را تجربه کرده و افزایش چند مرحلهای نرخ فرآوردههای لبنی سبب کاهش قدرت خرید مردم شدهاست، عنوان کرد: بر اساس اعلام سخنگوی انجمن صنایع لبنی، تولیدکنندگان لبنی مجازند تا ۳۰ درصد قیمت محصولات خود را افزایش دهند.
پورحیدری در خصوص طرح نظارتی شالیکوبان در گیلان اظهار کرد: این طرح در راستای صیانت از تلاش کشاورزان و برای نظارت بر نرخهای مصوب و برخورد با تخلفات احتمالی از اول شهریور تا ۱۵ مهرماه امسال برگزار شد که در اجرای آن ۳۵۴ بازرسی از شالیکوبیها انجام و تخلف ۴۹ واحد ثبت شد.
۱ نظر
دیدگاه ما در رسانه:
البته مسئولان در حالی نشست هایی در باره افزایش قیمت نان اتخاذ می کنند که قیمت این محصول با شگردهای خاص نانوایان مدتهای زیادی است بسیار هم گران تر شده است.
بعنوان مثال با پاشیدن کمی کنجد بر روی نان به جای ۲۲۰۰ تومان ۱۰ هزار تومان از مصرف کننده دریافت می کنند.
نان های عرضه شده با همه بی کیفیتی ” سنگک بربری، لواش، تافتون” هر روز کوچک و کوچکتر می شود به گونه ای که عده ای از نانوایان نه تنها از طول بلکه از ضخامت نان هم کم می کنند و این گرانفروشی و کم فروشی است.
پیشنهاد ما به مسئولان کشور و استان ها از جمله گیلان این است که باید بازرس هایی به صورت نامحسوس روزانه روانه نانوایی ها کنند و از نزدیک عرضه و تقاضا کنترل شود و با نشستن در اتاق های شیک و در بسته و بررسی موردی برخی شکایات راه به جایی نخواهند برد.
جمعی از نانوایان هم به علت آنچه گرانی کارگر و حامل های انرژی و مالیات و امثال آن عنوان می دارند، بخشی از آرد و خمیر را خارج از شبکه به مشتری می فروشند.
آنچه در این باره مهم است – عرضه نان با کیفیت و به قیمت به دست مردم است که جلب اعتماد عمومی کند.
مجید محمدپور – نویسنده و استاد علوم ارتباطات
گروه رسانه ای ایران ” گرا” – ( گفتمان سازی، روشنگری، امید آفرینی )